23948sdkhjf

Scania fortsätter satsa i öst

Scania har invigt sin första distributörs- och serviceanläggning i Kazakstan samt öppnat ett nytt huvudkontor med tillhörande serviceverkstad i Ukraina.
- Ett professionellt servicenät är en viktig del i Scanias strategi för att växa på nya marknader, säger Urban Erdtman, Executive Vice President, Sales and ervices Management.

Kazakstan är navet i Scanias satsning på marknaderna i Centralasien . Den försäljnings- och serviceanläggning som nu invigts är Scanias första egna i regionen och ligger i Almaty i södra delen av Kazakstan. Den inrymmer också huvudkontoret för Scania Central Asia, som grundades 2007.

Efterfrågan på västeuropeiska fordon i regionen är idag begränsad men ökar i takt med att ekonomierna växer och vägtransporterna mellan Sydostasien, Ryssland och Europa ökar. Kazakstan har en viktig roll som transitland för dessa transporter.

- Försäljnings- och serviceanläggningen i Almaty är den första av flera som vi planerar att etablera under de närmaste åren för att kunna möta den ökande efterfrågan från nationella åkerier som kör i internationell fjärrtrafik, liksom för att tillgodose kraven på service från de operatörer som kör i transittrafik, säger Vladimir Smirnov, VD för Scania Central Asia.

Scania ser också en ökad potential för försäljning av stadsbussar till de storstäder i regionen som inför hårdare utsläppskrav för att komma till rätta med miljöproblemen.

I Ukraina, där Scania har funnits representerat sedan 1993, invigdes på fredagen en ny anläggning utanför Kiev, strategiskt belägen längs den viktiga genomfartsleden E40. I anläggningen inryms förutom huvudkontoret för Scania Ukraine och Scania Credit Ukraine även Kiev-Scania, som är en av Scanias åtta återförsäljare i landet.

Serviceanläggningen är en av Scanias största i östra Europa och inrymmer även ett utbildningscenter för bland annat mekaniker och förare samt ett centralt reservdelslager för den ukrainska marknaden.

Kraven på service och snabb tillgång till reservdelar blir allt viktigare ju fler ukrainska transportörer som väljer att investera i västeuropeiska fordon med bättre prestanda och högre tillgänglighet än de inhemska och ryska märkena.
- Vår försäljning av lastbilar och bussar för inrikestrafik ökar , och därför planerar vi att under de kommande etablera nya serviceverkstäder i västra och södra Ukraina, säger Scania Ukraines VD Özcan Barmoro.

Källa: Scania
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094