23948sdkhjf

Exportstöd till CybAero

CybAero AB meddelar att bolaget erhållit ett exportlån på 4 miljoner kronor för att stärka bolagets internationella affärsaktiviteter.
På kort tid har helikoptertillverkaren CybAero slutit två avtal om vidareutveckling och leverans av de förarlösa helikoptermodellerna APID 60 och Vantage, samt företagets patenterade landningsplattform MALLS.

CybAero fortsätter nu att planera den långsiktiga verksamheten. För att ytterligare säkerställa leveranssäkerheten har bolaget sökt och beviljats ett exportlån på fyra miljoner kronor av ALMI.

Källa: CybAero

Om företaget
CybAero utvecklar och tillverkar autonoma obemannade helikoptrar (s k VTOL UAV) med tillhörande sensorsystem. Systemen kan användas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag och anpassas till varje kunds specifika behov. CybAero startades 2003 på en grund lagd redan 1992 genom ett forskningsprojekt som bedrevs i samarbete mellan Linköpings universitet och nuvarande FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut). CybAero har sitt huvudkontor vid FMV:s test- och provningsanläggning vid Malmen, Linköping, kontor i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten samt dotterbolag i Stamford Connecticut, USA. Koncernen har ett 15-tal verksamma medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078