23948sdkhjf

Underleverantör kryar på sig

Hardtech är underleverantör till fordonsindustrin och kan nu äntligen hämta andan. Nu går det så smått uppåt igen och företaget återanställer.
Hardtech i Luleå kan andas ut ett tag. Sedan andra halvan av 2008 har företaget varslat, men nu har ett 30-tal personer kallats tillbaka och ytterligare 15 ska på plats igen.

Hos Hardtech såg man en kraftig puckel uppåt i september. I oktober och november går det lite neråt, men läget är ändå mycket bättre än förr. Detta berättar Björn Andersson, IF Metall vid Hardtech.

Nyanställningarna är på viss tid.

Källa: Norrbottens Kuriren

Om företaget
Gestamp HardTech ägs av Gestamp Automoción. HardTech i Luleå är kompetenscentra för koncernens presshärdning med tillverkning på flera orter, Luleå Sverige, Haynrode Tyskland, Kunshan i Kina och Bilbao i Spanien. Divisionen sorterar direkt under huvudkontoret i Madrid. HardTech i Luleå har Gestampkoncernens största produktionsanläggning för presshärdade produkter verktygsdesign, verktygstillverkning. Gestampkoncernens största forsknings -och utvecklingsenhet finns i Luleå, de har ett koncernövergripande uppdrag.

Gestamp HardTech har uppfunnit och utvecklat presshärdningstekniken. Med denna teknologi kan Gestamp HardTech erbjuda bilindustrin lösningar för framtida utmaningar inom: miljö t ex minskad bensinförbrukning, krocksäkerhet och kostnadseffektivitet. Vårt mål är att förbli världsledande inom presshärdningsteknik.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14