23948sdkhjf

Den anrika fjädertillverkaren Spiros köps upp

De har över 90 års erfarenhet inom branschen.
Spiralspecialisten, som är ett dotterbolag inom Lesjöforskoncernen, har förvärvat fjädertillverkningen av det svenska företaget Spiros. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spiros är en fjädertillverkare med mer än 90 års erfarenhet inom branschen. I och med förvärvet förstärker Spiralspecialisten sin verksamhet och service samtidigt som Spiros kunder får tillgång till ett bredare produktutbud inom Lesjöforsgruppen.

Spiros tillverkar tråd- och bandkomponenter, exempelvis tryckfjädrar, dragfjädrar och vridfjädrar.

Genom att bli en del av Spiralspecialisten och Lesjöforsgruppen förstärker Spiros sin verksamhet rejält och ger sina kunder tillgång till hela Lesjöforsgruppens produktutbud och service i Skandinavien, Centraleuropa, Storbritannien, Asien, USA och Mexiko.

I samband med övertagandet flyttas nuvarande produktion successivt över till Spiralspecialisten.

Anders Eklund, delägare i Spiros, kommer att följa med verksamheten och fortsätta att serva Spiros nuvarande och tillkommande kunder.

Verksamheten i Spiros kommer att tas över från och med 1 april.

Lesjöfors är en stor fjädertillverkare med internationella kunder. Produkterna efterfrågas på många marknader, i vitt skilda branscher. Tillverkning och säljkontor finns i flera europeiska länder, Asien, USA och Mexiko.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078