23948sdkhjf

NovaCast inviger gjuteri i Korea

NovaCast har invigt delägda specialgjuteriet KOTEK i Korea - en investering på 80 miljoner kronor. Gjuteriet ska tillverka tyngre gjutgods till vindkraftsindustrin samt, efter certifiering, gjuta Camito-verktygsstommar.
Det av NovaCast Technologies delägda specialgjuteriet KOTEK Ind. Co. Ltd, Korea invigdes under lördagen den 12 september i närvaro av ca 120 inbjudna gäster som kunder, leverantörer, myndigheter och finansiärer.

Gjuteriet, som är utrustat med NovaCasts system för processtyrning och simulering, är specialdesignat för produktion av tyngre gjutgods till vindkraftsindustrin samt för att, efter certifiering, gjuta Camito-verktygsstommar. Den totala investeringen hittills är ca 80 MSEK och kapaciteten i tvåskift ca 20.000 årston.

Det nu öppnade gjuteriet ligger i Dasan, ca 2 timmars resa sydost om Seoul. Totala byggytan är 4.300 m2 och kapaciteten vid 80% utnyttjande är ca 12.000 ton per skift.
Produktionen kommer att utgöras av tyngre gjutgods upp till 22 ton i grå- respektive segjärn. Den inledande produktionen kommer att utgöras av vindkraftsgods och tyngre gjutgods till industrin. Efter en utbildnings- och certifieringsperiod är planen att även tillverka Camitogjutgods till fordonsindustrin. KOTEK har under 2008 ingått ett avtal med Camito AB om en viss period ensamrätt på Camitotekniken i Korea. Certifieringsprocessen beräknas inledas under första halvåret 2010.

Den nya anläggningen som har kostat ca 80 MSEK har finansierats dels av huvudägaren KOTEK Ind. Co., Ltd. samt externa aktieägare och långivare. NovaCast Technologies ägarandel är idag 9%, bokfört till 3 MSEK. Bland aktieägarna finns lokala fonder och störste långivare är Korea Credit Guarantee Fund, en statsägd fond för investering i mindre och medelstora företag. Avgörande för statens lån till gjuteriet har varit inriktningen på miljöanpassad produktion.

Källa: NovaCastKommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172