23948sdkhjf

Ny chef hos SKF

SKF har utsett en ny regionschef för Asien - se vem här.
Asien har utvecklats mycket positivt under senare år och har blivit en allt viktigare marknad för SKF-koncernen. Åtta av de nio fabriker som SKF startat under senaste åren finns i denna region.

För att stödja en kontinuerlig utveckling av koncernens verksamhet i regionen har Rakesh Makhija, för närvarande VD för SKF India Limited , utsetts till regionchef för Asien. I den nya rollen kommer Rakesh Makhija att ha ett övergripande samordningsansvar och ansvara för att utveckla en effektiv infrastruktur för att främja koncernens fortsatta tillväxt i regionen. Det operativa ansvaret kvarstår hos divisionerna.

Rakesh Makhija kommer att vara baserad i Shanghai och rapportera till Tom Johnstone, SKFs VD och koncernchef. Rakesh Makhija kommer ingå i SKFs koncernledning. Han tillträder befattningen den 1 januari 2010.

Rakesh Makhija, har en högskoleingenjörsexamen i kemiteknik och har varit anställd på SKF sedan 2002. Han har tidigare varit VD för Honeywell Ltd i Indien.

Källa: SKF

Om koncernen
SKF är en av världens ledande leverantörer inom områdena lager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. SKFs serviceerbjudande innehåller tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, teknisk rådgivning och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har återförsäljare på cirka 15 000 platser världen över. Koncernens omsättning 2008 var 63 361 miljoner kronor. Antalet anställda var 44 799.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141