23948sdkhjf

Trendbrott för Ekets Mekaniska

Det finmekaniska företaget Ekets Mekaniska ökar på. Produktionen har gått från fyra dagars arbetsvecka till fem och nu nyanställer man dessutom.
Ekets Mekaniska AB har noterat ett trendbrott efter en pressad tid med nedskärningar.

Före semestern var personalstyrkan nere i 85 personer – nu är man 95.

Företagt har gått från fyra dagars arbetsvecka till fem, och man har också återgått från tvåskift till treskift.

Platschef Josip Rozijan berättar att det nu pekar åt rätt håll och särskilt har man noterat en ökad efterfrågan på hydraulik.

Ekets Mekaniska har nyanställt fem personer och har förlängt varseltiden för ytterligare lika många.

Ny platschef
Kristian Winge är ny platschef i Karlskoga och tillträder tjänsten den 1/10-2009. Kristian har lång erfarenhet av produktionsledning inom den kanske tuffaste verkstadssektorn som finns, personbilstillverkning. Han kommer att tillföra mycket värdefull kompetens till Ekets.

Källa: Helsingborgs Dagblad & Ekets Mekaniska

Om företaget
Eketkoncernen är ett av Sveriges ledande företag inom skärande bearbetning. Vi har en bred kompetens och kan erbjuda allt ifrån fleroperationssvarvning och HSM-bearbetning till slipning, hening och mekaniskt montage. Ända sedan vi startade har vi drivits av att ständigt bli bättre. Därför kan vi i dag, utan att tveka, prata om nollfelsleveranser även där precisionen mäts ner på tusendels millimeter, oavsett om det handlar om prototyptillverkning eller serieproduktion. Vi startade 1977 i Eket i Örkelljunga kommun. 1997 fördubblade vi vår kapacitet. Företaget omsatte under 2008 mer än 240 miljoner kronor och har 180 medarbetare i tre produktionsenheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079