23948sdkhjf

SAAB omstrukturerar

För att säkerställa ett konkurrenskraftigt erbjudande omstrukturerar Saab sina nuvarande 15 affärsenheter, i dag organiserade i tre segment, till fem affärsområden. Information om förändringarna presenteras vid ett pressmöte idag.
Saab presenterar preliminär proforma finansiell historisk information.

Den 9 september presenterade Saab en ny styrning och struktur av verksamheten som kommer att träda i kraft den 1 januari 2010. Från och med detta datum kommer Saab att publicera externa finansiella rapporter i enlighet med den nya strukturen.

Bildar fem affärsområden
För att säkerställa ett konkurrenskraftigt erbjudande omstrukturerar Saab sina nuvarande 15 affärsenheter, i dag organiserade i tre segment, till fem affärsområden. Varje affärsområde definieras utifrån de produkter, lösningar och tjänster det tillhandahåller och ansvarar för orderingång, resultaträkning, finansiell ställning och kassaflöde.

Saab håller i dag ett analytiker- och pressmöte där mer information lämnas om förändringarna av Saabs organisation. Informationen presenteras av vd Åke Svensson, blivande COO, Chief Operations Officer, Lena Olving (chef för nuvarande affärsområde Systems and Products) samt ekonomi- och finansdirektör Lars Granlöf.

Analytiker- och pressmötet kommer att webbsändas i realtid på Saabs hemsida: http://www.saabgroup.com .

Källa: Saab
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109