23948sdkhjf

Scania visar hållbara och effektiva transportlösningar

Scania har en framträdande roll vid ITS World Congress i Stockholm där de deltar med talare och expertis samt presenterar etanoldrivna distributionslastbilar och hybridbussar.
Scania har en framträdande roll vid ITS World Congress i Stockholm , som på måndagen invigdes av Sveriges infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Scania deltar med talare och expertis samt presenterar etanoldrivna distributionslastbilar och hybridbussar , liksom olika stödsystem som bidrar till ökad trafiksäkerhet och minskad miljöbelastning.

ITS World Congress hålls på Älvsjömässan i Stockholm 21-25 september och samlar mer än 3 000 trafikforskare från hela världen . Klimatutmaningen genomsyrar kongressen, som i hög grad inriktas på att finna effektiva integrerade lösningar de fyra olika transportslagen.

Scania är en av kongressens huvudsponsorer och deltar med utställning, expertis och fordon. Bolagets forsknings- och utvecklingschef Hasse Johansson kommer bland annat att delta i diskussionerna kring integrerade transportlösningar som minskar koldioxidutsläppen.

I utställningshallen visar Scania bland annat de olika stödsystem för trafiksäkerhet och bränsleeffektivitet som föraren har tillgång till. Ett av systemen är det helt nya Scania Förarstöd, som ger föraren direkt återkoppling och tips för att förfina körstilen och kunna spara upp till 10 procent bränsle. Systemet ger stora vinster för ekonomin och miljön. För en lastbil som rullar 20 000 mil per år kan det ge drygt 60 000 kronor i besparing och en minskning av koldioxidutsläppen med 16 ton.

Under kongressveckan ställer Scania sina etanolhybridbussar till förfogande för att transportera delegaterna. Tillsammans med Green Cargo visar Scania dessutom exempel på hållbar kombitrafik.

Källa: Scania


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109