23948sdkhjf

Göteborgsföretag accelererar

Familjeföretaget Fjäråskupan, med produktion och kontor i Göteborg, investerar och mångdubblar produktionskapaciteten
Familjeföretaget Fjäråskupan , med produktion och kontor i Göteborg, investerar nu i en nybyggd produktions- och lagerbyggnad och en stansmaskin för 1,6 miljoner kronor.

Med investeringarna kan företaget mångdubbla sin produktion av specialanpassade spis- och köksfläktar och står nu redo för att möta marknadens efterfrågan.

– Det här är en stor investering för oss, som vi gör för att klara den ökande efterfrågan på specialanpassade fläktkupor. Nu står vi väl rustade och har utrymme och kapacitet för att mångdubbla produktionen, säger Leif Turefeldt, vd Fjäråskupan.

Stansmaskinen, Pullmatic 7000, är en helautomatisk stansmaskin som kan gå dygnet runt utan direkt mänsklig kontroll. Den kan till exempel laddas med plåtskivor på eftermiddagen och sedan arbeta hela natten.

– I dagsläget ser vi inga nyanställningar men inte heller att vi behöver minska på personalen. Den helautomatiska stansmaskinen kräver på sikt inte lika mycket personal, men genom en ökad produktion kommer vi att behöva öka på andra ställen i tillverkningen, säger Leif Turefeldt.

Källa: Fjäråskupan

Om företaget
Fjäråskupan är en av marknadens ledande tillverkare av fläktkupor och finns representerade hos väletablerade återförsäljare över hela Sverige. Företaget ägs av bröderna Leif och Henrik Turefeldt och har 30 anställda på kontoret och i produktionsanläggningen i Göteborg. Fjäråskupan grundades 1989 och omsatte 49 MSEK under 2008 och 48 MSEK under 2007.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078