23948sdkhjf

SKF storsatsar i Kina

SKF dubblar kapaciteten i Dalian och ingår strategiskt partnerskap med Sinovel Wind Co. Ltd. Partnerskapet har redan resulterat i kontrakt värda mer än 330 miljoner kronor!
SKF har idag invigt den tidigare aviserade utbyggnaden av Dalianfabriken i Liaoning-provinsen. Investeringen uppgår till 638 miljoner kronor och byggnationen inleddes i maj 2008 .

Detta är den andra delen av ett projekt som startades 2005. Den totala investeringen uppgår till 1,1 miljarder kronor . En 25 000 kvadratmeter stor anläggning har byggts i anslutning till den befintliga fabriken och kommer att ge en fördubbling av produktionskapaciteten.

Syftet med denna investering är att öka produktionskapaciteten för stora och medelstora lager i Kina för att möta den fortlöpande tillväxten där och i andra delar av Asien. Industrier som berörs är framför allt förnybar energi, metallbearbetning, gruv och bygg samt industriella transmissioner. Antalet anställda kommer att öka från nuvarande 305 till totalt cirka 600 personer när produktionen körs med full kapacitet. Dalianfabriken har utsetts till "Dalian Preferred Employer Award 2008" och "Dalian Trusted Employer Award 2009".

Idag undertecknade SKF också en avsiktsförklaring om strategiskt partnerskap med Sinovel Wind Co Ltd , en av Kinas största tillverkare av vindturbiner. Avsiktsförklaringen stärker relationen mellan SKF och Sinovel och innebär optimering av servicesystem för leverantörskedjan, personalutbildning och personalutveckling, teknisk utveckling och konstruktion, samt hantering av resurser.

I samband med detta undertecknade SKF en rad kontrakt med Sinovel avseende huvudaxellager och tätningssystem för vindturbiner på 3 MW till ett värde överstigande 330 miljoner kronor . Leverans kommer att ske under 2010. Majoriteten av de lager som omfattas av dessa avtal kommer att produceras i den nyinvigda Dalianfabriken.

Samarbetet mellan SKF och Sinovel för 3 MW-turbiner startade i slutet av 2008 med East Sea Bridge Wind Farm, vilket är det första vindkraftverket i Kina som byggts till havs och det största i sitt slag i Asien. De första turbinerna som installerats anslöts till kraftledningsnätet den 4 september. När Shanghai Expo 2010 inleds och alla 34 turbinerna i vindkraftsanläggningen är integrerade i det nationella nätet, kommer det att ge 260 miljoner kWh el per år, vilket motsvarar elförbrukningen för 300 000 invånare.

Källa: Aktiebolaget SKF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11