23948sdkhjf

Ny chef för BE Group

BE Group har utsett ny chef för affärsområde Sverige och VD för BE Group Sverige AB.
Till ny chef för affärsområde Sverige och VD för BE Group Sverige AB, har utsetts Stefan Eklund, som närmast kommer från befattningen som VD för Skanska Installation AB.

Stefan Eklund har lång erfarenhet av industriell verksamhet och försäljning av tjänster till bygg- och industriföretag. De senaste sex åren har han varit verksam som VD i Skanska Installation AB, som omsätter 1,1 miljarder kronor och har cirka 650 anställda. Större delen av sin karriär har Stefan Eklund varit verksam inom ABB där han innehaft en rad olika ledande positioner. Stefan Eklund är 52 år och utbildad civilekonom vid Örebro universitet.

BE Group Sverige står inför uppgiften att skapa tillväxt genom att kraftigt öka serviceandelen av omsättningen. Största andelen service skall komma genom att erbjuda olika typer av produktionstjänster som ökar kundernas konkurrenskraft.

- Vi är övertygade om att Stefan Eklund har rätt bakgrund och erfarenhet för att leda och utveckla BE Group Sverige i denna riktning, säger Lars Bergström, VD och koncernchef för BE Group AB.

Henrik Fries, som varit tillförordnad affärsområdeschef Sverige under det senaste året, kommer den första december att tillträda tjänsten som VD för BooForssjö Energi i Katrineholm.

- Henrik har under sina 29 år i BE Group varit mycket framgångsrik i en rad befattningar och har dessutom varit en mycket lojal och uppskattad medarbetare. När Henrik nu väljer att lämna företaget vill vi tacka honom för utomordentliga insatser och önska honom fortsatt framgång, säger Lars Bergström.

Källa: BE Group

Om koncernen
BE Group , som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan november 2006, är ett av Europas ledande handels- och serviceföretag inom stål och metaller. Koncernen har cirka 10 000 kunder främst inom bygg- och verkstadsindustrin. BE Group erbjuder olika sorters service vid användning av stål, rostfritt stål och aluminium. År 2008 omsatte koncernen 7,7 miljarder kr. BE Group har cirka 900 anställda i tio länder i norra Europa med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094