23948sdkhjf

Hyundai påskyndar infrastruktur för vätgasbilar

Hyundai Motor har beslutat samarbeta med andra biltillverkare för att påverka företag och statliga organisationer att utveckla en fungerande och ekonomiskt hållbar infrastruktur för vätgasdrivna fordon.
Hyundai Motor har beslutat samarbeta med andra biltillverkare för att påverka företag och statliga organisationer att utveckla en fungerande och ekonomiskt hållbar infrastruktur för vätgasdrivna fordon. Syftet är att lägga grunden för en lyckad introduktion av vätgasbilar.

Följande företag har undertecknat ett gemensamt "letter of understanding", adresserat till alla oljebolag, energiföretag och statliga organisationer: Hyundai Motor Company, Kia Motors, Daimler AG, Ford Motor Company, General Motors Corporation, Opel, Honda Motor Co Ltd, Renault SA/Nissan Motor Co och Toyota Motor Co. Brevet är en uppmaning om att skynda på utvecklingen av påfyllningsstationer för vätgas i varje region innan biltillverkarna börjar lansera vätgasfordon.

"En infrastruktur för vätgasstationer som ligger tillräckligt tätt är nödvändig till 2015", enligt biltillverkarna. "Nätverket av stationer bör byggas upp med utgångspunkt från större stadsområden. Man förordar idén om att bygga en infrastruktur i Europa med start i Tyskland samtidigt som man bygger liknande koncept för andra marknader med USA, Japan och Korea som utgångspunkter.

Hyundais FCEV-program (vätgasfordon) har tagit ordentlig fart och planen är att starta en begränsad produktion 2012. FCEV är en del i Hyundais Blue Drive-strategi, ett miljöinitiativ som kommer att förse marknaden med miljövänliga produkter i syfte att minska bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. På bilsalongen i Frankfurt kommer Hyundai att introducera fyra olika Blue Drive-modeller - ixMetro, i10 EV, Elantra LPI och Blue Will. Därutöver har också produktionsmodellen i30 med ISG (Idle Stop and Go) premiär med en 1,6 liters dieselmotor som bara släpper ut 113 g CO2/km.

Källa: Hyundai
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11