23948sdkhjf

ABL reser sig

Redskapstillverkaren ABL i Sävsjö gick i konkurs under sommaren men reser sig nu efter rekonstruktionen. Den tidigare ägaren har köpt tillbaka företaget och nu fokuserar man på utveckling i Sävsjö.
Finanskrisen har skördat många offer och ABL försattes i konkurs den 23 juni. Trots kraftfulla besparingsåtgärder från Parsgruppen var det inte tillräckligt för att klara det rådande konjunkturläget.

Parsgruppen har nu åter förvärvat ABL Construction Equipment AB som det nya bolaget kommer att heta. Företaget kommer nu att drivas vidare med en mindre och effektivare organisation än tidigare men med samma breda produktsortiment. Sedan 1960 har det producerats redskap till entreprenadmaskiner i Sävsjö och det tänker vi fortsätta med.

Fokus ligger idag på prestanda, miljö och design och detta kräver ett närmare samarbete mellan maskinproducenter, återförsäljare och redskapstillverkare för att förarna av maskinerna skall kunna få optimal utväxling av sin investering. Att kunna leverera rätt redskap i rätt tid och med rätt kvalitet är av högsta prioritet för det nya ABL.

Försäljning och produktion kommer att koncentreras till Sävsjö. Det unika utbud av högkvalitativa redskap till grävmaskiner, hjullastare, grävlastare, teleporter och timmerhantering som ABL har kunnat erbjuda sina kunder kommer att behållas och utvecklas.

Källa: ABL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141