23948sdkhjf

Koenigsegg är redo

Koenigsegg meddelar att de nu står med en väl genomarbetad affärsplan, ett viktigt partnerskap och att de är redo att gå vidare med Saab Automobile utan statlig finansiering.
VD Christian von Koenigsegg berättar i ett pressmeddelande att kinesiska Beijing Automotive Industry Holdings , BAIC, går in som delägare i Koenigsegg Group.

" Det här är ett viktigt steg på vägen till ett nytt Saab . Vi har en väl genomarbetad affärsplan, ett viktigt partnerskap och vi är nu redo att gå vidare utan statlig finansiering", säger Christian von Koenigsegg.

BAIC och Koenigsegg Group har skrivit en avsiktsförklaring som gör BAIC till minoritetsägare i Koenigsegg Group. Koenigsegg Group kommer att äga 100 procent av Saab Automobile.

"Avsikten är att teckna ett slutligt avtal senare i år. På grund av undertecknade konfidentialitetsavtal, så kan inga ytterligare fakta diskuteras för närvarande. Den svenska regeringen har blivit fullt informerad om denna avsiktsförklaring", skriver Koenigsegg Group.

- Detta öppnar enorma möjligheter för Saab i Kina , säger Saabs informationschef Eric Geers. Men på frågan om Saabs bilar nu ska börja tillverkas i Kina ger han inget svar.

Källa: Koenigsegg Group & Mentoronline
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109