23948sdkhjf

Ny chef på Husqvarna

Husqvarna AB har utsett en ny chef för Nord- och Latinamerika.
Michael Jones har utsetts till chef för Försäljning och service i Nord- och Latinamerika. Han kommer att rapportera till VD och koncernchef Magnus Yngen och ingå i koncernledningen.

Michael Jones är idag General Manager, Cooking Products inom General Electrics vitvarudivision i USA. Han har en B.A. i Business Administration och har innehaft olika ledande positioner inom försäljning, service, produktledning och international verksamhet inom General Electric sedan 1994.

Jones tillträder den 1 oktober 2009 och kommer att vara placerad vid Husqvarnas amerikanska huvudkontor i Charlotte i Nordkarolina.

Roger Leon, som är tillförordnad chef för Försäljning och service i Nord- och Latinamerika, har utsetts till global inköpschef.

Husqvarna annonserade i juni 2009 en ny organisation, som kommer att vara fullt genomförd fr.o.m. den 1 januari 2010. I stället för sex affärssektorer omfattar den nya organisationen fem operativa enheter - Supply Chain, Produkter & Marknadsföring, Försäljning och service i Europa och Asien/Stillahavsområdet, Försäljning och service i Nord- och Latinamerika samt Produkter för byggnadsindustrin.

Källa: Husqvarna AB

Om företaget
Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som trimmare och lövblåsare. Koncernen är också ledande på världsmarknaden inom diamantverktyg och kaputrustning för byggnads- och stenindustrierna. Nettoomsättningen uppgick 2008 till 32,3 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15.700.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.235