23948sdkhjf

Alfing ökar på i Älmhult

Verkstadsföretaget Alfing i Älmhult har köpt rättigheterna till en ny skogsmaskin som ska tillverkas i Småland. Därmed får företaget ännu ett ben att stå på när utbyggnaden nu står klar.
Efter senaste utbyggnaden under våren 2009 satsar Alfing vidare och köper upp tillverkningen av skogsmaskinen Terri.

Det är en strategisk satsning på fler egna produkter som väl kompletterar den tillverkningen som Alfing har i dag.

Terri har nyligen utvecklat en helt ny maskin, modell 34. Det är en skotare som kan kompletteras med skördaraggregat. Terri modell 34 är en lätt banddriven maskin som har ett lågt marktyck. Maskinen är framtagen för professionell huggning och skotning på våta och känsliga marker. Förarhytten är rymlig med plant golv och mycket hög komfort. Den ligger i tiden inte minst med den debatt som har varit efter alla körskador som blivit efter stormarna Gudrun och Per. Basmaskinen kan kompletteras med en mängd olika tillbehör för dikning, ask och gödnings spridning, linjearbete grot-klippning m.m.

VD Ulf Bengtsson berättar:
- Vår huvudmarknad är Sverige, Finland, Norge, men vi har återförsäljare i Estland, Litauen, Polen, Tyskland och Tjeckien. Vi har kontakt med några ytterligare länder som kan bli våra återförsäljare på Terri. Vi har redan sålt ett antal maskiner som kommer att byggas under hösten. Självklart kommer vi även att fortsätta med reservdelsförsäljningen på äldre modeller.

- Det kommer att bli en hektisk period under höst och vintern för att få alla praktiska bitar på plats. Vi är övertygade att Terri har en stor potential för framtiden och att vi med denna satsning får ytterligare ett ben att stå på.

Källa: Alfing

Om företaget
Alfing startades redan 1964. Sedan 1993 drivs verksamheten av Hans och Kerstin Johansson. Verksamheten är uppdelad i 2 kategorier, varav legotillverkningen står för 90% och egen tillverkning av stolar för offentlig miljö för 10%.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094