23948sdkhjf

Arise Windpower tar in cirka 330 miljoner

Arise Windpower AB, en ledande oberoende svensk vindkraftsaktör, har genomfört en nyemission om cirka 330 miljoner kronor. En ny stor ägare träder in.
Arise Windpower AB , en ledande oberoende svensk vindkraftsaktör, har genomfört en nyemission om cirka 330 miljoner kronor.

Nyemissionen var riktad mot existerande aktieägare samt nya institutionella investerare, bland annat Tredje AP-Fonden som nu blir ny stor ägare i Arise Windpower.

Kapitalet som tillförs Arise Windpower genom nyemissionen kommer uteslutande att användas till investeringar i nya vindkraftparker.

Peter Nygren, VD för Arise Windpower AB, kommenterar nyemissionen: ”Det är glädjande att vi har lyckats säkra ytterligare finansiering och att vi har fått in en ny långsiktig ägare genom Tredje AP-Fonden. Det faktum att vi, som ett privat bolag, har lyckats ta in cirka 330 miljoner kronor i dagens ekonomiska klimat visar att investerarna har förtroende för Arise Windpowers förmåga att generera värde för sina aktieägare genom fortsatt utbyggnad av projektportföljen. De medel vi nu fått in via nyemisionen kommer att användas för att delfinansiera planerad utbyggnad under 2010 om cirka 100 MW i södra Sverige.”

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare till Arise Windpower och Sole Lead Manager i nyemissionen.

Källa: Arise Windpower

Om Arise Windpower
Arise Windpowers affärsidé är att sälja ren naturkraft i form av el producerad med egna landbaserade vindkraftverk. Bolagets affärsmodell bygger på ett industriellt angreppssätt, där många parallella projekt drivs samtidigt. Arise Windpower grundades 2006 i Laholm och har idag en högkvalitativ projektportfölj som omfattar över 1 000 MW, koncentrerad till södra Sverige. Bolaget har som mål att till 2014 driftsätta 300 vindkraftverk med en produktion på 2 TWh och därigenom bli ett av Sveriges ledande företag inom landbaserad vindkraft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094