23948sdkhjf

ABB: Ny medlem i koncernledningen

ABB utser Brice Koch till ny medlem i koncernledningen.
Chefen för ABB i Kina får ny roll som chef för marknad och kundlösningar.

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har utsett Brice Koch till ny medlem i koncernledningen som chef för marknad och kundlösningar, en ny roll skapad för att driva ytterligare tillväxt.

Koch, 45 år, ska ansvara för relationerna med ABB:s största kunder och utvecklingen av möjligheter inom strategiska tillväxtområden såsom järnväg, vind, vatten och smarta elnät. Han kommer också att ansvara för utvecklingen av ABB:s serviceverksamhet.

Koch har varit chef för ABB:s verksamhet i Kina och Norra Asien sedan januari 2007. Sedan han började på ABB 1994 har han bland annat haft en rad olika positioner inom divisionen Power Products. Koch som är fransk medborgare innehar en examen i maskinteknik och är Fil.dr i materialvetenskap, examinerad vid Swiss Federal Institute of Technology (ETH) i Zürich.

”Brice har åstadkommit stora framgångar med ABB i Kina såväl som i sina tidigare roller”, säger Joe Hogan, koncernchef för ABB. ”Han besitter en bra kombination av regional erfarenhet och globala affärer och hans starka marknadsfokus passar mycket bra för denna nya roll”.

Koch tillträder den nya tjänsten 1 januari 2010 och hans efterträdare i Kina och Norra Kina kommer att utses inom de närmsta veckorna.

Källa: ABB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11