23948sdkhjf

Volvo presenterar nya C30

Volvo beskriver nya Volvo C30 som deras mest lekfulla och spontana bilmodell - nu med en ny sportig front.
Volvo Personbilar Sverige Aktiebolag Nya Volvo C30 - med ny sportig front och ännu mer valfrihet
2009-09-08 09:35

Nya Volvo C30 tar steget fullt ut och visar upp modellens hela potential och personlighet. Det syns på det nydesignade, karismatiska frontpartiet. Och understryks av en stor mängd nya tillval, till exempel ett urbant, kaxigt stylingpaket.

C30 är Volvos mest lekfulla och spontana bilmodell. Den vänder sig till kunder som främst rör sig i stadsmiljö och som ställer stora krav på bilens design, köregenskaper och personlighet. Volvo C30 kan kombineras i ett närmast obegränsat antal varianter, tack vare ett stort urval av drivlinor, designdetaljer, utrustningsnivåer. Och nya Volvo C30 som presenteras på Frankfurtmässan 2009 erbjuder ännu fler alternativ än tidigare.

- Sedan introduktionen 2006 har Volvo C30 blivit mycket uppskattad för sitt unika utseende. Det gäller särskilt bakpartiet. Med den nya fronten känns det som att alla bitar faller på plats och att bilens attraktionskraft har lyfts ytterligare en nivå. Den nya exteriören stämmer också bättre överens med hur C30 är att köra - utmanande, direkt och med mycket attityd, säger Daniel Backman som är Product Manager för nya Volvo C30.

Stora exteriöra förändringar
Förnyelsen av Volvo C30 är mer omfattande än vad som brukar vara fallet för Volvos modeller. Hela fronten är omgjord, inklusive framskärmarna. Det ger bilen ett radikalt nytt utseende framifrån, och mejslar fram en distinkt egen personlighet som tydligt särskiljer nya C30 från Volvo S40 och V50.

- Genom att använda ett större djup i formspråket har fronten blivit mer dramatisk och uttrycksfull. De nya, snett uppåtriktade strålkastarna och vinklade linjerna på stötfångaren förstärker intrycket av fart och sportighet, säger Fedde Talsma, Exterior Chief Designer på Volvo Personvagnar.

Centralt i fronten sitter det nya förstorade järnmärket precis som på övriga Volvomodeller. Luftintaget har också vuxit i storlek och liknar det hos XC60. Grillen har ett nytt, unikt mönster.

- Att C30 ökat sin visuella volym och självsäkerhet ligger helt i linje med Volvo Personvagnars designstrategi. Samtidigt har C30 ett alldeles eget uttryck. Det nya bikakeformade mönstret i grillen, till exempel, gör att det räcker med en snabb titt i backspegeln för att se att det är just en Volvo C30, fortsätter Fedde Talsma.

Även om de största designförändringarna gjorts framtill, har också bakpartiet fått samma djup genom nya linjer och detaljer. Formerna är mer vågade och dynamiska än tidigare. De svarta plastytorna har ersatts med mer karossfärg nedtill, i samma eller kontrasterande nyans, för att skapa en närmre kontakt visuellt mellan bilen och vägbanan.

Matchande interiöra uppdateringar
Nya Volvo C30 erbjuder också en rad nya interiöra tillval. Bland annat introduceras en helt ny färgkombination kallad Espresso/Blond, som består av en mörkt brunfärgad övre sektion och en blond, fräsch nyans på de nedre dörrsidorna. Den blonda nyansen ligger mitt emellan grått och beige, och är ett uttryck för Volvos starka skandinaviska designtradition. Espresso/Blondinredningen skapar utrymme för nya energirika accentfärger som orange, grönt och blått i textilierna, och en ny lädernyans kallad Cranberry.

- Vi vet att en stor andel, nästan hälften, av C30-kunderna gör detaljerade interiöra val. De vill bestämma själva hur deras bil skall se ut och nöjer sig inte med färdiga paketlösningar. Nya C30 ger dem en rad nya, moderna stilriktningar i både färger och textilier att välja bland, säger Maria Uggla, Program Chief Designer Color & Trim på Volvo Personvagnar.

- Vi har också fokuserat på att gör det lättare för kunderna att matcha ihop den exteriöra designlösningen med inredningen på ett snyggt sätt, något som har underlättats genom den nya färgkombinationen Espresso/Blond, fortsätter Maria Uggla.

En ytterligare nyhet är insynsskyddet till lastutrymmet, som med nytt material och nytt grafiskt mönster bidrar till att öka bilens moderna utstrålning ytterligare.

C30 DRIVe med start/stopp-funktion
Från och med sommaren 2009 erbjuds Volvo C30 1.6D DRIVe med en avancerad start/stopp-funktion som möjliggör att motorn stängs av när bilen står still vid exempelvis ett rödljus eller i en kö. Därigenom blir förbrukningen så låg som 3.9 l/100km och koldioxid utsläppet 104g CO2/km, vilket är lägst av alla bilar i storleksklassen.

Läs mer om C30 on-line.

Källa: Volvo Personbilar Sverige Aktiebolag



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172