23948sdkhjf

100-miljonerssatsning i Hallstahammar

Bulten har investerat omkring 100 miljoner kronor i en ny produktionslinje i Hallstahammar. Nu är den sista pusselbiten på plats – en 60 ton tung anlöpningsugn.
Bulten i Hallstahammar tillverkar fästelement till fordonsindustrin.

På fredagen leverarades den sista pusselbiten till en ny produktionslinje. Den nya produktionslinjen är 80 meter lång och den första helautomatiska i sitt slag i Europa. Den kan tillverka 2 ton skruv per timme och kan skötas av en person per skift.

Den sista pusselbiten, en anlöpningsugn, levererades i Hallstahammar på fredagen. Ugnen hade fraktats från Österrike på lastbil, och trots att den väger 60 ton kunde en handfull man lossa den från lastbilen, sänka ned den på hjulaxlar och flytta den till rätt plats.

Därmed är en investering på totalt 100 miljoner på plats. Förutom anlöpningsugnen har man investerat i produktionslinje, ombyggnad av lokal och två andra nyinstallerade maskiner.

Bulten räknar med att den nya produktionslinjen är igång om tio veckors tid.

Källa: VLT

Om företaget
Bulten är en av de största leverantörerna av fästelement till fordonsindustrin i Europa. Vi erbjuder ett brett sortiment av fästelement, från standardprodukter till tekniska spetsprodukter. Kundanpassade specialfästelement utgör en stor del av sortimentet. Erbjudandet omfattar även teknisk utveckling, material- och produktionskunnande, logistik samt hela FSP koncept.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078