23948sdkhjf

LaserTool i Blekinge storinvesterar i trådgnist

De har tagit hem ett omfattande kontrakt med en global tillverkare.
LaserTool i Blekinge har tecknat avtal med Shiloh Industries gällande trådgnistning. I samband med affären bildar LaserTool ett nytt affärsområde och satsar på en utbyggd maskinpark. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi investerar nästan 2 miljoner kronor i en ny trådgnist inklusive tillbehör och programvaror, säger Jan Kvist, vd och ägare till LaserTool.

En ny Fanuc Robocut C600iA är redan levererad och drifttagen i början av mars.

– Vad gäller CAM-beredning/programmering, så föll valet på Tebis med plug-in modulen DCAM CUT, som ska göra det möjligt att läsa in 3D-solider, samt med funktionen att gnista bestämd vinkel över en 3D-form, vilket har ett högt värde, säger Jan Kvist.

Affären avser i huvudsak att Olofströmsbaserade LaserTool med närhet till Shiloh Industries i samma tätort ska trådgnista svetsade klippstål i underhållssyfte men LaserTool kommer även att tillhandahålla trådgnistning för nytillverkning av olika detaljer.

– I första skedet har vi anställt en operatör, men sannolikt kommer fler resurser att krävas vartefter, säger Jan Kvist.

LaserTool har i mer än 15 år levererat laserhärdning av plåtformande och klippande pressverktyg till svensk bilindustri.

Sedan några år tillbaka erbjuder bolaget även 3D-scanning och 3D-mätning där företaget utför tjänster inom optisk mätteknik för verktyg, detaljer och komponenter i varierade material och storlekar.

– Vi 3D-scannar till exempel pressverktyg, plåt och plastdetaljer till bilindustrin, mängder med mekaniska komponenter, till och med konstverk, säger Jan Kvist.

Avtalet trädde i kraft den 1 mars.

Shiloh Industries, tidigare Finnveden Metal Structures, är en stor global leverantör av metallprodukter till fordonsindustrin och övrig industri. Företaget utför pressning, gjutning och sammanfogning i stål, olika legeringar, aluminium, magnesium eller en kombination av dessa och hjälper kunderna att reducera fordonets materialkostnad, vikt och bränsleförbrukning.

Shiloh Industries grundades 1950 i Ohio, USA. I dagsläget har företaget cirka 3 000 anställda över hela världen och omsätter omkring 7 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109