23948sdkhjf

CNC Factory stormar fram

CNC Factory i Värnamo har en stark tillväxt. Förfrågningarna ökar, företaget fördubblade nyss sina lokaler och nu ingår man ett samarbete med en portalrobotleverantör från Österrike.
CNC Factory är ett kunskapbaserat företag inom avancerad automation som funnits sedan 1990.

Företaget ser en ökning av förfrågningar efter en något klen vår. För att stå starka inför konjunkturuppgången (som helt säkert kommer) samt klara av dagens utvecklingsarbete kommer CNC Factory att anställa ytterligare en mjukvaruingenjör.

Den positiva utveckling gjorde att företaget i år har flyttat in i nya lokaler med dubbelt så stor yta som förut. Idag råder man över 1 000 kvadratmeter.

Marketing manager Tommy Strand berättar att CNC Factory nu inleder ett nytt samarbete.

- För att bli mer komplett inom automation för verkstadsindustrin har vi valt att ingå ett samarbete med en portalrobotleverantör från Österrike, FRAi Robotsystem. De levererar årligen ca 40 robotsystem främst i Europa. Den största marknaden är Tyskland och Österrike med kunder som ZF och Bombardier, i norden är Norge störst med över 20 system i drift. Det finns en mängd olika standard magasin, stationer och gripdon men även speciallösningar kan tas fram, max detaljvikt är 500kg.

- För att kunna sälja denna typ av system i Sverige tror vi att CNC Factory måste vara involverad i hela förloppet och det var även ett av våra krav innan vi steg på detta tåg. Kunden kommer endast ha med oss att göra vilket kommer att förenkla en affär, avslutar Tommy Strand.

Källa: CNC Factory

Om företaget
CNC Factory är ett kunskapbaserat företag inom avancerad automation som funnits sedan 1990, men vår erfarenhet är mycket längre än så. Vi är 13 anställda (5 mjukvarukonstruktörer, 2 hårdvarukonstruktörer, 1 projektledare, 1 skåpsbyggare, 2 servicetekniker, ekonomi och försäljning) och bedriver renoveringar av CNC styrda maskiner. Vi är störst i Sverige med bredast kunskap inom denna gren, de systemen vi jobbar med och som gör oss unika är att vi har kapacitet att klara de 4 främsta märkena inom denna bransch Siemens, Fanuc, Bosch Rexroth och Heidenhain med egen personal. Om maskinen kräver mekanisk renovering hjälper vi även till med det. Vi har ett nära samarbete med Maskinplus (Sajo företag) i Värnamo så tillsammans är vi 25 personer som är till ert förfogande.

Bilden: Robotinstallation gjord på ITT i Emmaboda där CNC Factory har ersatt en sliten verktygsväxlare med en industrirobot och ett nytt verktygsmagasin
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094