23948sdkhjf

Så här kan industrins produktion effektiviseras

Tillverkande maskiner kan länkas samman med verksamhetens övriga system.
Bosch Rexroth har utvecklat mjukvaran Active cockpit, som ska effektivisera produktionen inom industrin. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Nu kan tillverkande maskiner länkas samman med verksamhetens övriga system. Allt med användarna i fokus, säger Anders Garnell, divisionschef på Bosch Rexroth.

I den tillverkande industrin ställs allt högre krav på mindre serier, anpassningar och snabba omställningar. Industri 4.0 blir då en nyckel för att effektivisera tillverkningen.

Har ni börjat sälja de här produkterna i Sverige ännu? Finns det några försäljningsmål uppsatta?

– Produkten/lösningen finns till försäljning i dag och ja vi har försäljningsmål förknippade med Active cockpit, uppger Lisa Hillerström, chef för kommunikation på Bosch Rexroth, för Metal Supply, utan att närmare kvantifiera målet.

Genom att möjliggöra kommunikation mellan maskiner och människor kan tempot höjas och felkällor reduceras.

Det blir också lättare att göra analyser av data för att ytterligare finjustera i produktionen.

– Användarvänlighet och transparens är hörnstenar i Active cockpit. Vi har till exempel använt ett grafiskt manér och en logik som känns igen från dagens smarta telefoner och surfplattor, säger Anders Ganell.

Bosch Rexroth är en stor global leverantör inom industriell automation och mobilhydraulik.

I Sverige arbetar närmare 900 medarbetare med försäljning, service, utveckling och produktion. Företaget omsätter cirka 1,4 miljarder på den svenska marknaden.

Bosch Rexroth är ett helägt dotterbolag till den tyska bjässen Robert Bosch.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063