23948sdkhjf

Ny order till AGAB

Innovationsföretaget AGAB Pressautomation AB, Helsingborg har tillsammans med Raster Technologies tagit en order från SKF i Göteborg gällande bearbetningsutrustning.
Ny high-tech Raster presslinje

Innovationsföretaget AGAB Pressautomation AB , Helsingborg har tillsammans med Raster Technologies sålt bearbetningsutrustning till SKF i Göteborg för högvolymproduktion av hållare till sfäriska rullager.

Valet blev 2 st RASTER snabbstanspressar , komplett med höghastighets-indexenheter och portalrobotsystem. Rasterpressarna har en unik pressgeometri med ytterst små toleranser, detta för att uppnå högsta kvalitet på produkterna samt längsta livslängd för verktyg och maskin.

Periferiutrustningen består av ett höglagersystem för att lagra dragna ringar, vändstation, portalrobotanläggning samt höghastighets-positioneringsenheter. De båda indexeringsenheterna positionerar ringarna exakt först för utstansning och sedan för hyvling av fickorna. Verktygsväxlingssystemet är komplett och består av hydraulisk snabbspännare, rullister, indexering samt växlingsvagnar för minsta möjliga ställtid.

När det gäller detaljutmatning kommer de färdiga detaljerna ut på en kompakt transportbana och hålskrotet transporteras via en magnetisk svanhalstransportör ut i container. Detaljerna går sedan automatiskt vidare till tvätt och sist i ledet avslutas operationen med rensvarvning

Den totala linjen styrs och övervakas från en operatörspanel med lättöverskådlig touch-bildskärm. Samtliga verktygsdata är lagrade i minnet, även presskraft är verktygslagrat och ställs om automatiskt.

Hela presslinjen är inbyggd i en ljudisolerad skyddskabin

Övertagande av den nya pressautomationen sker i augusti 2009.

Källa: AGAB Pressautomation

Om företaget
AGAB Pressautomation är agent för Raster, Neuhäuser, Dreher och Zehnder & Sommer. AGAB konstruerar och tillverkar ett brett spektra av pressautomation med bl.a. egna batteridrivna och rälsgående verktygsväxlingssystem, hydrauliska clamps, smörjsystem och automatiska plåtskiljare samt olika typer av specialmaskiner. AGAB Pressautomation AB är ett företag i Innomation Group där även WM Press AB ingår, har 25 anställda och omsätter ca. 40 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.206