23948sdkhjf

Semcon tar nytt uppdrag

Semcon Test Center i Göteborg kommer att genomföra en omfattande livslängdsprovning av bakaxelupphängningen för en svensk tillverkare av tunga fordon.
Semcon Test Center i Göteborg kommer att genomföra en omfattande livslängdsprovning av bakaxelupphängningen för en svensk tillverkare av tunga fordon.

I projektet ingår att konstruera och tillverka provningsriggen samt utföra livslängdsprovning av bakaxelupphängning som inkluderar chassiram, axlar, fjädring, nav och bromsar. Provningen kommer att delas in i tre olika belastningssekvenser (lastfall) under en fyramånadersperiod. Provningsriggen omfattar upp till sex hydrauliska cylindrar som belastar provobjektet i olika riktningar och provet kommer att användas för att verifiera resultatet från beräkningsmodeller. Provet är en fortsättning på liknande test av en framaxelsinstallation som utfördes tidigare i år.

Semcon har en omfattande testverksamhet runt om i världen med testlaboratorier i Sverige och Tyskland, provbana i södra Spanien och vinterprovning i norra Sverige. Semcon Test Center har sedan 1996 varit en testpartner inom livslängd-, utmattning-, vibration-, klimat- och funktionell provning för kunder i många branscher och produkter såsom fordon, offshore, skogsindustrimaskiner, mobiltelefoner, solpaneler, vindkraftverk, medicinteknik, segel och motorbåtskomponenter och lätta kompositstrukturer.

Källa: Semcon

Om företaget
Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag verksamt inom områdena produktutveckling och teknikinformation med specialistteam som möter våra kunders behov. Koncernen har verksamhet på fler än 40 orter över tre kontinenter med drygt 2 850 medarbetare med lång och djup erfarenhet från många olika utvecklingsintensiva branscher. Semcon omsatte 3,3 miljarder kronor under 2008 och Semconaktien är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm under symbolen SEMC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141