23948sdkhjf

Höganäs Verkstad investerar

Höganäs Verkstad AB har investerat i en stor karusellsvarv som nu finns på plats i den 6 500 kvadratmeter stora verkstaden.
Höganäs Verkstad AB har investerat i en stor karusellsvarv. Bolaget fungerade under lång tid som centralverkstad åt Höganäs AB. 2005 såldes bolaget till Svenska Stålgruppen.

Idag sysselsätter man 40-talet anställda på en 6 500 kvm stor verkstadsyta med kunder som varierar från lokala företag till miljardbolag på världsmarknaden. Verksamheten består av fyra områden, maskinverkstad, plåtverkstad, ytbehandling samt industriunderhåll.

Den senaste satsningen är till maskinverkstaden där man investerat i en karusellsvarv av fabrikat You Ji.
Svarven har en bordsstorlek på 2500 mm och svingar 3000 mm. Den är utrustad med drivna verktyg och C-axel och väger närmare 60 ton.

"Vi är vana vid att hantera stora komponenter i vår verkstad och har under senare år märkt en ökad efterfrågan att kunna bearbeta stora svarvade komponenter", säger platschef Anders Walder. "Med hjälp av drivna verktyg och C-axel kan vi dessutom fräsa och borra dom flesta detaljer i samma maskin vilket sparar mycket tid och pengar vid bearbetningen. Detta är ett steg i vår strävan att bli ett ännu mer teknik- och konkurrensstarkt företag. Att valet föll på You Ji beror på att vår bedömning, efter några referensbesök där vi fick se produktion av väldigt krävande detaljer gällande material och toleranser, var att vi fick en kvalitetsmaskin med mycket hög precision. Hela installationen har gått helt enligt planerna med hjälp av Maskinfranssons proffsiga personal och nu efter utbildningen i mitten av augusti räknar vi med full produktion i maskinen", fortsätter Anders.

You Ji är idag världens i särklass största karusellsvarvstillverkare med en årlig produktion av ca 500 maskiner. Maskinfransson har dom senaste åren skördat stora framgångar med 20-talet sålda maskiner på den svenska marknaden.

You Ji tillverkar karusellsvarvar upp till 8000 mm bord och man kan bestycka dom med dubbla rammar, drivna verktyg, C-axlar mm. Just nu bygger man första etappen av sin nya fabrik som skall bli 154 000 kvm. You Ji har
även utökat maskinprogrammet med stora horisontalsvarvar, horisontella fleropar med palettbord upp till 2500 mm, arborrverk, golvverk samt portalfräsmaskiner. Detta gör att You Ji numera kan erbjuda ett komplett program av stora maskiner.

Källa: Höganäs Verkstad AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.046