23948sdkhjf

Rittal storsatsar i Ängelholm

Rittal Scandinavian AB är specialist på bland annat inkapslingsteknik för industriautomation. Nu satsar företaget kraftigt i Ängelholm, som ska bli nordiskt logistikcentra.
Från och med den 5 oktober 2009 kommer Rittal Scandinavian ab ta över inköpsrutiner, lager och verkstad från Rittal A/S i Danmark vilket innebär en kraftig ökning för det befintliga distributionscentrat i Ängelholm .

Rittal är världsledande inom inkapslingsteknik för industriautomation och IT/data- och telekomutrustning . Rittal tillhandahåller även komponenter och systemlösningar inom Fysisk IT-säkerhet, kompletta datorhallar och säkerhetsskåp från Lampertz. Sammantaget gör detta Rittal till en heltäckande leverantör inom inkapslingsteknik.

Rittals filosofi har alltid varit att tillhandahålla produkter och systemlösningar direkt från lager. På det 10000 kvm stora distributionscentrat i Ängelholm kommer det framöver att finnas dubbelt så många artiklar på lager för direkt leverans till Rittals kunder. Det kommer innebära fördelar som bättre leveranstider och större valmöjligheter för kunderna.

- Precis som i Sverige, kan kunderna i Danmark få leveranser inom 24 timmar, vi kommer att få mycket större rotationshastighet på lagret vilket gör att vi snabbare får hem leveranser, det kommer att komma ca 3-4 trailers dagligen från vårt moderbolag i Tyskland, förklarar Lars Johnsson, VD Rittal Scandinavian ab.

Satsningen på ett gemensamt logistik centra innebär att Rittals kunder i Danmark kommer att få en betydligt bättre service och leveranssäkerhet. Även Rittals kunder i Sverige kommer få fördelar tack vare att lagret blir större.

- Tack vare denna satsning kommer Rittal i Danmark också att få tillgång till vår moderna maskinpark och kompetens på vårt Modcenter i Ängelholm och därigenom kunna erbjuda sina kunder i Danmark fler möjligheter till kundanpassningar av hög kvalitet, vilket vi redan idag kan erbjuda våra kunder i Sverige, säger Lars Johnsson.

Rittal i Danmark kommer, utifrån sitt kontor i Taastrup utanför Köpenhamn, att få en mycket effektiv marknadsorienterad organisation med kundservice, infocenter, produkt management, marketing och försäljningsorganisation samt ekonomi och administration.

Enligt Lars Johnsson kommer dessa förändringar också innebära flera nyanställningar, på såväl lager som verkstad, med placering på det nya logistik centrat i Ängelholm.

Källa: Rittal Scandinavian AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109