23948sdkhjf

Stort intresse för Volvos väghyvlar med elservo

För att ta fram ett styrsystem som passar en Volvo väghyvelförare inledde Swecon ett samarbete med SVAB Hydraulik AB som är stora inom bland annat rotortiltstyrningar.
Moderna väghyvlar utrustas med allt mer avancerade styrsystem.

För att ta fram ett styrsystem som passar en Volvo väghyvelförare inledde Swecon ett samarbete med SVAB Hydraulik AB som är stora inom bland annat rotortiltstyrningar. Målet var en hyttmiljö med bra sikt, god ergonomi och ett styrsystem som gör jobbet med stor precision.

Mottagandet av SVAB elservo till Volvos väghyvlar blev mycket bra och de som provat är imponerade. Micke på Micke Hjertstedt Hyveltjänst AB är mycket nöjd med sin väghyvel:

-Hyveln gör precis som jag vill att den ska göra, in i minsta detalj, säger Micke.

Eine Johansson, återförsäljare av och produktspecialist på Volvo väghyvlar i Sverige menar att han ofta möts av förvåning över styrsystemets kapacitet från de kunder som provkört.

Det unika med Volvo väghyvels hyttmiljö och styrsystem är den goda sikten, de två ergonomiska multispakarna (SVAB Grip L8) och de högprecisionsrullar som spakarna är utrustade med.

SVAB elservo tillåter även föraren att ställa in systemet efter sina behov. Om väghyveln exempelvis främst används med frontblad, kan kontrollerna justeras för detta.

Idag levereras majoriteten av Volvo väghyvlar inom Sverige och Norge med SVAB elservo.

Källa: Swecon Anläggningsmaskiner AB

Om Swecon
Swecon Anläggningsmaskiner AB är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland. Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak. Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden. Swecon Anläggningsmaskiner AB har en omsättning på ca 2,0 miljarder kr (2007).

Om SVAB Hydarulik AB
Moderbolaget SVAB (Specialventil AB) grundades 1968 för tillverkning av ventiler till haspel och skärbord på skördetröskor. SVAB Hydraulik AB startade 1988 och idag tillverkar företaget kompletta elektroniska styrsystem, allt från mindre delar till kundanpassade specialsystem. Företaget omsatte ca 60 miljoner SEK år 2008 och idag har man 17 anställda. Huvudkontoret är beläget i Hallsberg, tre mil söder om Örebro, där även företagets produktion sker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094