23948sdkhjf

Kabelorder värd 15-20 miljoner kronor

Habia Cable har skrivit avtal med KHNP i Korea om leveranser av säkerhetskabel för kärnkraftverken Shin Kori 3 och 4. Ordervärdet är 15-20 MSEK.
Beijer Almas dotterbolag Habia Cable har skrivit avtal med KHNP (Korea Hydro & Nuclear Power) i Korea om leveranser av säkerhetskabel för kärnkraftverken Shin Kori 3 och 4. Ordervärdet är 15-20 MSEK och leveranserna sker under åren 2010-2012.

Habia Cable har ett långsiktigt samarbete med KHNP och har levererat all säkerhetskabel till nybyggda kärnkraftverk och till uppgraderingar av äldre verk i Korea under de senaste 10-15 åren.

"Vi är naturligtvis glada och stolta över detta avtal som är ytterligare ett belägg för att våra långsiktiga satsningar lyckats både på den koreanska marknaden och på kärnkraftsmarknaden i stort", säger Johan Vinberg, verkställande direktör i Habia Cable.

Källa: Beijer Alma AB

Beijer Alma AB (publ) är en internationellt verksam industrigrupp med inriktning på komponenttillverkning. Affärsidén är att förvärva, äga och utveckla små och medelstora företag med god tillväxtpotential. Ett aktivt, långsiktigt strategi- och utvecklingsarbete - som kombineras med investeringar och kompletterande företagsförvärv - ska ge konkurrenskraftiga företag i valda marknadssegment. I samtliga segment fokuserar koncernbolagen på att utveckla starka relationer till kunder som erbjuder tillväxt och lönsamhet. Beijer Alma är noterat på OMX Nordic Exchange Stockholm ABs Mid Cap-lista (ticker: BEIAb).

Lesjöfors AB är en fullsortimentsleverantör av standard- och specialproducerade industrifjädrar, tråd- och banddetaljer. Företaget är en dominerande aktör i Norden och ett av de större företagen i sin bransch i Europa. Lesjöfors har tillverkning i Sverige, Danmark, Finland, Lettland, England och Kina. Under 2008 var omsättningen 1 151 Mkr och antalet anställda 764.

Habia Cable AB är en av Europas största tillverkare av specialkabel till kunder inom telekommunikation, kärnkraft, försvar och övrig industri. Företaget har tillverkning, forskning och produktutveckling i Sverige samt tillverkning i Tyskland, Kina och Lettland. Under 2008 var omsättningen 685 Mkr och antalet anställda 452.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096