23948sdkhjf

SwedWire för full rulle

För SwedWire i Varberg är det bara goda tider. Företaget rullar på bättre än någonsin, och juli och augusti blev rekordmånader.
SwedWire i Varberg tillverkar varmförzinkad stållina och ståltråd i en 9 000 kvadratmeter stor fabrikslokal.

VD Jesper Bundgaard är helnöjd. Orderna rullar in, Mellanöstern köper mycket, och svensk trafiksäkerhet har också gett företaget en extra knuff.

Jesper Bundgaard är mycket stolt över vajrarna längs de svenska vägarna som räddar liv – och som tillverkas i SwedWires fabrik.

Varje vecka tillverkar fabriken omkring 100 000 meter vajer och man har just nu order på 2 000 000 meter. Fabriken kör med 25 anställda på treskift, ibland fyrskift, och ibland kör det på dygnet runt också på helgerna.

Omsättningen 2008 låg på 94 miljoner kronor vilket gav en vinst före skatt på 18 miljoner. Pengarna används till investeringar i verksamheten - nya moderna maskiner som gör verksamheten effektivare.

Juli och augusti var rekordmånader, berättar Jesper Bundgaard. Han berättar också att företaget alltid försöker arbeta upp ett lager så att de aldrig behöver tacka nej till en order på grund av kapacitetsbrist.

Källa: Hallands Nyheter

Om företaget
Redan 1917 startade SwedWires bidrag till samhällsutvecklingen. Tillverkningen av varmförzinkade stålprodukter har sedan dess skett på samma plats, nära hamnen i den medeltida staden Varberg, mitt på den svenska västkusten. Idag har SwedWire en av världens mest moderna, effektiva och miljövänliga produktionsanläggningar för varmförzinkade stålprodukter. Kunderna finns över hela världen.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064