23948sdkhjf

Eco Log i medvind

Skogsmaskintillverkaren Eco Log i Söderhamn har börjat segla i medvind igen. Tre månaders ökande orderingång har gjort att tidigare uppsagda kan återvända på jobb och företaget nyanställer nu varje dag.
Eco Log i Söderhamn tillverkar skogsmaskiner. I november 2008 varslade företaget om uppsägningar men under sommaren har de uppsagda personerna fått glädjande besked. Nu kan de återvända till sina jobb.

När läget var som värst fanns endast sex anställda kvar på fabriksgolvet. Nu håller företaget på att återhämta sig, 19 personer är nu sysselsatta och fler är på väg.

Nu anställer Eco Log folk varenda dag och oroar sig för att få personalbrist längre fram, berättar vice VD Pontus Linderholm.
- Det känns som om det finns en väldig optimism inom skogsindustrin just nu, och vårt mål är en försiktig, kontrollerad tillväxt säger Pontus Linderholm.

En stark orderingång under tre sommarmånader är orsaken till det positiva läget och nu har företaget fått ännu en order från en aktör på den svenska marknaden. Totalt har företaget tagit in ett ordervärde på 70 miljoner kronor.

Källa: Helahelsingland.se

Om företaget
Eco Log :s huvudkontor ligger i Söderhamn, där företagsledningen sitter vägg i vägg med konstruktions- och utvecklingsavdelningen, marknad, montering och reservdelshantering. Här finns också teknisk support och teknisk utbildning. Eftersom hela verksamheten befinner sig under samma tak kännetecknas företaget av korta beslutsvägar och snabba beslut.

- 12 730 kvm fabriksyta
- 1 080 kvm kontorsyta
- 60 anställda och kontrakterade konsulter
- Kapacitet för fler än 250 maskiner årligen
- Produkter: Fem skördarmodeller och fyra skotarmodeller.

Med stort branschkunnande och kvalitetstänkande är Eco Log en flexibel skogsmaskinstillverkare som erbjuder produkter av världsklass.

Våra viktigaste marknader är Sverige, Ryssland och Tyskland.
Under 2006 levererades ungefär 130 maskiner.
Omsättningen uppgick till 400 MSEK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125