23948sdkhjf

Semcon i samarbete med Volvo PV

Semcon samarbetar med Volvo Personvagnar för utveckling av plug-in hybridteknik.
Semcon har under det senaste året varit med i Volvo Personvagnars utveckling av 3 stycken demonstrations plug-in hybrider i ett samarbetsprojekt mellan Volvo Personvagnar, Vattenfall, ETC och Energimyndigheten.

Semcon har jobbat med att konvertera en fordonsmodell med konventionell förbränningsmotor till plug-in genom att anpassa och installera elmotor och batteri, konstruktion av anpassad transmission samt design och konstruktion av kablage, logg- och styrenheter. Tre prototypbilar är framtagna för att under hösten 2009 samla information om vilka önskemål och krav förarna har på den nya tekniken, vilka körvanor de har och hur de vill ladda sin bil.

Totalt har 6 personer med olika specialistkompetens från Powertrain, elektronik, projektledning och beräkning varit involverade i arbetet.

"Semcon har på ett självständigt och resurssnålt sätt tagit fram de tekniska lösningar som efterfrågats i projektet, bilarna har sedan byggts av Volvos Konceptverkstad i samarbete med Semcon" säger Anders Björnberg, ansvarig för plug-in projektet på Volvo Personvagnar.

Genom att dra nytta av utveckling inom de olika branscher som Semcon verkar i kan kunden erbjudas kostnadseffektiv och innovativ teknikutveckling och ett tätt samarbete med företag inom olika branscher är en förutsättning för denna typ av projekt.

"Idag drivs allt fler projekt över världen för att konvertera fordon till hybriddrift och ren eldrift. Med de små serier och varierande koncept som florerar bland tillverkarna blir Semcons erfarenhet inom konstruktion och installation av ny teknologi självklart värdefull" kommenterar Stefan Ohlsson, affärsområdeschef Semcon Automotive R&D.

Källa: Semcon

Om företaget
Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag verksamt inom områdena produktutveckling och teknikinformation med specialistteam som möter våra kunders behov. Koncernen har verksamhet på fler än 40 orter över tre kontinenter med drygt 2 800 ingenjörer med lång och djup erfarenhet från många olika teknikintensiva branscher. Semcon omsatte 3,3 miljarder kronor under 2008 och Semconaktien är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm under symbolen SEMC.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142