23948sdkhjf

Cardo tar största portordern någonsin

Cardo har tagit en stororder till flygindustrin värd 38 miljoner kronor.
Cardos division Door & Logistics Solutions kommer att leverera hangarportar till underhålls-hangarer i Abu Dhabi.

Ordern som är värd cirka 38 miljoner kronor är Cardos största order till flygindustrin någonsin. Portarna levereras under 2010.

Under varumärket Megadoor säljer Cardo portar med bredd upp till 150 meter till flygplatser, varv och gruvindustri världen över. Portarna i den aktuella ordern levereras till underhållshangarer för flygplan av typen Airbus A380. Airbus A380 är det största passagerarflygplanet i världen och med sina två kompletta passagerardäck tar det upp till 525 passagerare. Portarnas konstruktion sänker kundens driftskostnader och bidrar dessutom till en förbättrad hangarmiljö genom att minska mängden stoft som tränger in i byggnaden.

Leverans sker i tre faser med en första installation i februari 2010. Slutleverans sker i mitten på 2010. Ordern bokas i tredje kvartalet.

- Megadoor är ett spännande produktområde med många olika applikationsområden. Att vi i dessa tider tar vår största order till flygindustrin någonsin är verkligen ett bevis på styrkan i vårt erbjudande, säger Peter Aru, Cardos VD och koncernchef.

Källa: Cardo AB

Om företaget
Cardo är en världsledande leverantör av industriportar och logistiksystem, system för vattenrening, processutrustning för massa- och pappersindustri samt garageportar. Med en omsättning på knappt 10 miljarder kronor och med nästan 6.000 anställda över hela världen levererar Cardo lösningar som hjälper till att lösa några av vår tids tuffaste utmaningar inom vatten, transport och energi. Huvudkontoret finns i Malmö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093