23948sdkhjf

Het sommar för Scanias stadsbussförsäljning

Scania har fått ett flertal stora beställningar på stadsbussar. Totalt 460 bussar ska levereras till Singapore, Australien och Storbritannien.
Scania har fått ett flertal stora beställningar på stadsbussar. Totalt 460 bussar ska levereras till Singapore, Australien och Storbritannien. Goda miljö- och bränsleprestanda samt hög kvalitet på fordon och servicetjänster har varit avgörande faktorer för operatörernas val av Scania som leverantör.

- Det här är affärer som visar att Scania har ett stort förtroende hos ledande kollektivtrafikoperatörer. För att leverera till dessa krävs inte bara bra produkter med god prestanda. Det är minst lika viktigt att kunna leva upp till de höga krav på service och andra tjänster som dessa ställer på sina leverantörer i syfte att driva trafiken kostnadseffektivt och med hög tillgänglighet, säger Melker Jernberg, Senior Vice President och chef för Scania Buses and Coaches.

Den enskilt största ordern kommer från Singapore, där operatören SBS Transit har beställt 200 bussar med leveransstart i november och avslutning i maj 2010. SBS har sedan 2007 beställt sammanlagt 1 100 stadsbussar, vilket innebär att bolaget idag är en av Scanias största busskunder i världen.

I Australien ska Scania under de kommande fyra åren leverera totalt 160 bussar till Adelaide för trafik i stadens kollektivtrafiksystem (O-Bahn), som har gator med särskilda körfält för bussar med hög passagerarkapacitet, vilket ökar framkomligheten och bidrar till snabba och miljöanpassade transporter.

I Storbritannien har Stagecoach, landets ledande bussoperatör, beställt 100 Scaniabussar för trafik på olika linjer runt om i landet. Leveranserna sker under året. I avtalet med Stagecoach finns även option på ytterligare 100 bussar 2010.

Samtliga 460 bussar är utrustade med Scanias raka, 5-cylindriga 9-litersmotor med EGR- teknik som uppfyller avgaskraven enligt Euro 5 och EEV. Karosseringen av bussarna görs av lokala karossörer.

Källa: Scania



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141