23948sdkhjf

Dela en elbil i Paris

I Paris vill man vara de första i världen med del-elbilar. Det ska vara lika lätt som att låna en cykel, och staden ska investera i 4 000 elbilar och 1 400 laddstationer.
Staden Paris har stora planer. Redan i slutet av nästa år eller i början av 2011 ska de nya del-elbilarna kunna transportera de Parisare som investerar i ett månadsabonnemang som kostar ett par hundra kronor.

4 000 elbilar och 1 400 laddstation ska spridas ut i Paris och förstäder för att minska trafikstockningar och utsläpp av CO2.

Projektet heter Autolib och tanken är att det ska vara lika lätt att låna en bil genom Autolib som det är att låna en cykel genom det existerande cykelprojektet Vélib. Man ska bara köra igenom kreditkortet i en kortläsare för att få tillgång till en två- eller fyrsitsig bil som man sedan kan lämna tillbaka vid en av projektets 1 400 laddstationer.

Man har ännu inte bestämt vilken/vilka leverantörer som ska stå för projektet, men vinnaren av kontraktet kommer att stå för både installation och drift av laddstationerna samt för inköp av elbilarna.

Källa: BusinessWeek
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095