23948sdkhjf

Nytt om Renault elbilar

Renault är i full gång med utvecklingen av elbilar. Målet är att vara den ledande mass-elbilstillverkaren.
Renault är i full gång med utvecklingen av elbilar och frågorna från kunderna är många. Många svar finns nu på en speciell webbsida som berättar om Renaults elbilsstrategi och de planerade elbilslanseringarna .

Målet för Renault är att vara den ledande mass-elbilstillverkaren. På mässan i Frankfurt i mitten av september visar Renault fyra nya elfordon som alla kommer finnas till salu inom 2 ½ år. Innan vi lyfter täcket av de kommande elbilarna kommer många frågor relaterade till elbilar att få svar via den nylanserade hemsidan www.renault-ze.com . Bl a pris på bilarna, hur långt bilarna kan köras på en laddning, storleken på motorer och mycket mer.

2011 blir Danmark det första land i Europa där Renaults elbilar börjar säljas, både personbilar och lätta transportbilar. Transportbilen blir i form av en Renault Kangoo elbil, medan personbilen blir en Renault Mégane samt en helt nyutvecklad elbil för 5 personer och en längd på ca 4 m.

Hjärtat i elbilen är ett lithium-jon batteri och Renault-Nissan har nyligen meddelat att de kommer bygga fabriker för produktion av batterier i Portugal och i Sunderland, England, där Nissan redan har bilproduktion.

Elbilarna kommer att premiärvisas på Frankfurt Motor Show den 17 september i år.

Källa: RenaultKommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078