23948sdkhjf

Största Camitoordern någonsin

Camito AB och SwePart Verktyg AB har gemensamt erhållit en order värd 28 - 30 miljoner kronor avseende ett antal verktygssatser för produktion av karossdetaljer.
Novacastkoncernens dotterbolag Camito AB och SwePart Verktyg AB har gemensamt erhållit en order värd 28 - 30 Msek från Magna Heavy Stamping i Österrike avseende ett antal verktygssatser för produktion av karossdetaljer.

Verktygen skall användas vid företagets produktion av detaljer till två nya bilmodeller från en av världens ledande bilkoncerner.

Av orderns totalt drygt 35 verktyg ska fler än tio produceras med den patenterade Camitotekniken. Ordern är den hitills största när det gäller Camitoproducerade verktyg .

Magna Heavy Stamping i Österrike utgör en av Magna Internationals drygt 80 tillverknings-enheter i Europa. Magna International, en del av koncernen Cosma International Group of Magna med huvudkontor i Kanada, sysselsätter drygt 27 000 av koncernens totalt cirka 70 000 anställda. Koncernen räknas idag som en av världens ledande leverantörer till den globala fordonsindustrin och tillväxten har varit snabb under en tioårsperiod. 1997 var omsättningen 5 miljarder USD och 2008 knappt 24 miljarder USD. Totalt har koncernen 240 tillverkningsenheter i 25 länder.

"Att en så betydande aktör och leverantör till världens största fordonstillverkare både visat intresse för och slutligen valt att satsa på dels Camitometoden, dels en så stor verktygsserie är givetvis glädjande. Att det dessutom är den första ordern på steg tre i vår kommersialiseringsplan för Camitotekniken är givetvis också mycket betydelsefullt. Jag ser även ordern som en bekräftelse på att vår nya marknadsstrategi med ett nära samarbete mellan Camito AB som marknads- och säljbolag och SwePart Verktyg verkligen är effektiv ", säger NovaCast Technologies koncernchef Hans Svensson.

Koncernens kommersialisringsplan består av fem steg där slutmålet är att Camitotekniken ska etableras som en standard vid verktygstillverkning. Steg tre innebär beställningar på en större grupp av Camitoproducerade verktyg.

Rolf Mastenstrand som är VD för Camito AB pekar framförallt på en faktor som varit avgörande för storordern, som förhandlats fram av Camitos försäljningskontor i Bad Waldsee, Ravensburg,Tyskland.

"Den främsta och avgörande faktorern till att vi lyckades ta hem affären var att vi har Camitotekniken. Magna är en av världens allra största direktleverantörer (Tier 1) till fordonsindustrin och koncernen ligger alltid i framkant med ny teknik. Att de utvärderat och valt en så pass omfattande Camitolösning tror jag därför får mycket stor betydelse i våra kontakter med andra aktörer. De möjligheter som Camitotekniken ger till såväl kortade ledtider som kostnadsreduceringar väcker ett allt större intresse på marknaden".

Källa: Novacast AB


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125