23948sdkhjf

Samsungs och Bosch batteriföretag har fått sin första kund

BMW blir första kund till SB LiMotive - Samsungs och Bosch batteriföretag.
SB LiMotive levererar lithium-jonbatterier till BMW:s nya projekt "Megacity Vehicle" och blir därmed företagets första kund.

Stuttgart/Seoul - SB LiMotive, vilket är ett joint venture mellan Samsung SDI och Bosch, kommer att leverera lithium-jonbatterier till BMW. Den tyska biltillverkaren kommer att utrusta sin första elbil med battericellerna. Bilen, som är under utveckling, är en del i BMW:s " Megacity Vehicle "-projekt. De emissionsfria fordonen kommer att gå i serieproduktion under första hälften av nästa årtionde.

- Beslutet är en viktig milstolpe på vägen till serieproduktion av Megacity Vehicle . Batteriet är en nyckelkomponent i elfordonet, eftersom det styr dess räckvidd och kapacitet. I SB LiMotive har vi hittat en leverantör som erbjuder bästa tillgängliga teknologi och kombinerar tysk fordonskompetens med koreansk batterierfarenhet, säger Norbert Reithofer, styrelseordförande på BMW AG.

- Succén är framförallt ett resultat av SB LiMotives ansträngningar att komma in på marknaden med en innovativ och konkurrenskraftig teknologi innan företaget ens funnits ett år, säger Franz Fehrenbach, styrelseordförande i Robert Bosch GmbH.

- Att ta hem detta projekt är ett viktigt steg för oss för att få fotfäste på elbilsmarknaden, säger Soon Taek Kim, CEO för Samsung SDI.

- Vårt mål är att snabbt etablera oss globalt som ledande cell- och batterisystemleverantör. Av 100 miljoner producerade fordon 2020 räknar vi med att 3 miljoner kommer att vara elbilar och såkallade plug-in hybrider och 6 miljoner hybridfordon, säger Dr Joachim Fetzer, VD för SB LiMotive.

Huvudkriteriet för BMW:s val av SB LiMotives lithium-jonbatteriteknologi var de båda moderföretagens, Samsung SDI och Bosch sammanlagda kunskap. Samsung SDI bidrar i partnerskapet med sin storserieerfarenhet och tillverkningskompetens av lithium-joncellprodukter liksom sin innovationsledande roll och utvecklingsstyrka. Förtaget tillverkar redan lithium-jonbatterier för en lång rad produkter, som laptops, mobiltelefoner och elverktyg. Bosch bidrar med sin omfattande erfarenhet att integrera lithium-jonteknologi i hela fordonskonceptet. Inom produktområdet för hybrid- och eldrift har Bosch omfattande erfarenhet av bland annat kraftelektronik, elmotorer, transmission och DC/DC-omvandlare. Dessutom var Bosch för några år sedan första elverktygstillverkare att införa lithium-jonbatterier och detta med stor framgång.

Källa: Bosch AB


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125