23948sdkhjf

Ännu en miljardorder till Sandvik

Sandvik har tagit en fransk order värd 2 miljarder kronor - bara drygt en vecka efter den senaste miljardordern från Kina.
Sandvik Materials Technology har slutit ett flerårigt leveransavtal avseende ånggeneratorrör till kärnkraftsindustrin. Avtalet är värt mer än 2 miljarder svenska kronor och leveranser kommer att ske från och med slutet av 2013.

Kunden är det franska företaget AREVA NP SAS och ånggeneratorrören kommer att användas i kärnkraftverk över hela världen.

-Kärnkraftsindustrin ställer extremt höga krav på produkternas kvalitet och prestanda. Avtalet stärker Sandviks position som ledande leverantör av ånggeneratorrör till den snabbt växande kärnkraftsindustrin, säger Peter Gossas,chef för affärsområde Sandvik Materials Technology.

Källa: Sandvik AB

Om koncernen
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material,
speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2008 cirka 50 000 anställda, representation i 130 länder och en omsättning på nära 93 000 MSEK.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i rostfria material, speciallegeringar, metalliska och keramiska motståndsmaterial samt processystem. Omsättningen 2008 var cirka 21 500 MSEK och antalet anställda omkring 9 300. Produktområden är Tube, Strip, Wire, Kanthal, Process Systems och Sandvik Medtech.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11