23948sdkhjf

Etteplan tecknar nytt ramavtal med Volvo PV

Teknikkonsultföretaget Etteplan har tecknat ett nytt ramavtal med Volvo Personvagnar gällande 2009-2010. Avtalet innefattar tjänster inom hela produktutvecklingskedjan.
Etteplan har blivit utsedd till leverantör av teknikkonsulttjänster åt Volvo Personvagnar.

Ramavtalet avser perioden 2009-2010 och innefattar tjänster inom hela produktutvecklingskedjan.

Etteplan har arbetat tillsammans med Volvo PV i många år och har ett eget projektkontor på kundens område i Torslanda. Där utförs arbete inom exempelvis mekanikkonstruktion, el för motor/drivlina, infotainment, säkerhetselektronik, prototyper samt system – och komponentprovning. Det är bland annat närheten till kunden som har bidragit till ett framgångsrikt samarbete.

– Fordonsindustrin och dess leverantörer har haft en tuff period med vikandeefterfrågan, men vi ser nu allt fler förfrågningar leder till uppdrag. Ramavtalet med Volvo är ännu en milstolpe som kommer att leda till fler åtaganden, säger Staffan Gråsjö, ansvarig för Etteplans Business Unit Transportation.

I och med företagsförvärvet av Cool Engineering AB 2008, utökade Etteplan ytterligare sitt kompetensutbud med avancerad test och analys, mät- och styrsystem, samt provutrustningar. Flera av dessa kompetensområden ger Etteplan en unik position som leverantör till fordonsindustrin.

– Beskedet gläder oss oerhört och det känns som att vi får bra respons för det arbete vi utför åt Volvo PV. Vi blev, 2008, för andra gången utsedda till Platinum Partner inom produktutveckling vid Volvo PV, avslutar Staffan Gråsjö.

Källa: Etteplan

Om företaget
Etteplan är specialister inom industritekniska lösningar och teknikinformation. Våra kunder är globala marknadsledare inom fordons-, flyg-, försvars-, verkstads- och energiindustri. Vi erbjuder bred kompetens inom utveckling av elektronik och inbyggda system, automation och elkonstruktion, mekanikkonstruktion och teknikinformationstjänster. Vår styrka är våra kompetenta medarbetare och vår lokala närvaro. Av oss får kunden nära och långsiktiga relationer som leder till globala lösningar. År 2008 hade Etteplan en omsättning på 161,6 miljoner (EUR). Företaget har i dagsläget ca 2 000 anställda. Etteplans aktier finns på OMX Nordic Exchange under tickern ETT1V.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125