23948sdkhjf

Nyhammars bruk får nya muskler

Den finska koncernen Empower har köp upp bland andra Nyhammars bruk AB. Platschefen väntar större muskler för framtida satsningar i Nyhammar.
Den finska koncernen Empower har köpt upp Scancon-gruppen som äger Scancon Industrimontage AB , Norrbottens Industrirör AB och Nyhammars Bruk AB.

Platschefen på Nyhammars bruk , Jan Vennerström, är övertygade om att detta är en mycket bra utveckling för bruket.

– Vi frå helt andra muskler för att göra framtida satsningar i Nyhammar, säger han.

Jan Vennerström berättar att ett nytt måleri ligger i toppen på investeringslistan.

Ett pressmeddelande från Scancongruppen berättar:
Ägare och ledning inom Scancongruppen ser mycket positivt på att vi genom detta ägarbyte långsiktigt kan säkerställa företagens fortsatta expansion och utveckling. Empower är kända för ett långsiktigt satsande företagande och ett stort engagemang, vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av våra samlade kärnverksamheter i denna koncern.

Man förväntar att konkurrensverket kommer att godkänna affären i början på juli.

Källa: Dalarnas Tidning och Nyhammars bruk

Om Nyhammars bruk
Nyhammars Bruk är ett välutrustat verkstadsföretag som framgångsrikt förenat generationers yrkeskunnande med modern teknologi. Sedan mitten av 1920-talet har Nyhammars Bruk utfört legoarbeten vid sidan av tillverkningen av sin specialitet vilket är kvarnar för malning av mineraler och andra anrikningsmaskiner. Det är produkter som gjort Nyhammars Bruk till ett välkänt och respekterat namn i hela gruv- och bergshanteringsvärlden.

Om Empower
Empower är ett av de största service- och installationsföretagen inom Industri-, El- och Telekomsektorn i Finland. Företaget finns idag etablerat i Finland, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland. I Sverige är Empower aktivt genom dotterbolagen Comeva AB, Dala Telecom Construction AB och SM-Tele AB. Empower satsar nu på att bli en ledande aktör för service och underhåll till den Industriella sektorn i Sverige/ Finland/Norge och har för avsikt att bygga denna satsning runt Scancongruppens bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078