23948sdkhjf

SKF fortsätter minska kostnader och att förbättra sin produktionsstruktur

På grund av den svagare efterfrågan inom de flesta marknadssegment påbörjade SKF aktiviteter under det tredje kvartalet 2008, som syftade till att minska produktionen.
På grund av den svagare efterfrågan inom de flesta marknadssegment påbörjade SKF aktiviteter under det tredje kvartalet 2008, som syftade till att minska produktionen. Sedan dess har omkring 3 700 personer lämnat koncernen och ytterligare cirka 1 100 kommer att lämna som ett resultat av de program som tidigare meddelats. Dessutom arbetar runt 18 000 personer kortare arbetstid, i program understödda av myndigheter eller enligt olika överenskommelser.

SKF vidtar ytterligare åtgärder för att både anpassa tillverkningen till den lägre efterfrågan och för att accelerera förflyttningen av produktion till mer snabbväxande marknader i världen. Detta kommer att påverka cirka 900 personer världen över. Som ett led i detta har SKF offentliggjort en plan som syftar till att stänga fabriken i Fontenay-le-Comte i Frankrike, ca 380 personer kommer att beröras. Fabriken tillverkar små kullager som används bland annat i hushållsapparater och elmotorer.

Den totala reduktionen av antalet anställda innefattar även andra redan påbörjade åtgärder, till exempel i Indien, Storbritannien och Sverige.

Den totala omstruktureringskostnaden för dessa aktiviteter uppgår till cirka 700 miljoner kronor av vilka cirka 480 miljoner kommer att tas under andra kvartalet och huvudsakligen beröra Automotive Division. Den återstående delen som påverkar samtliga divisioner kommer att tas främst under tredje kvartalet. Besparingarna från dessa åtgärder kommer att bli cirka 300 miljoner per år när de är fullt införda i mitten av 2010.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vill producera metaller med lågt koldioxidavtryck – investerar i miljöanpassad utrustning
Stålåret 2023: Mer positivt än väntat
Så har metallpriserna påverkats i det andra kvartalet 2023
Så kan AI gräva fram mer koppar – Microsoft och BHP Group testar ny teknik
Enda ståltillverkaren på Financial Times klimatlista
Gruvbolag för jämställd industri

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078