23948sdkhjf

Nytt rullformningscenter invigt i Fagersta

Rullformningscenter i Fagersta AB invigdes på torsdagen. Företaget ägs gemensamt av SSAB Strip Products och Outokumpu och kommer huvudsakligen till tillverka rör i nya stålkvaliteter i små serier.
I går torsdag invigdes Rullformningscenter i Fagersta AB - Outokumpu och SSAB Strip Products gemensamma företag i Outokumpus lokaler på industriområdet i Fagersta.

Centret är ett resultat av ett utvecklingsprojekt mellan Fagersta kommun, länsstyrelsen och Triple steelix. Kommunalrådet Stig Henriksson är mycket glad över att det nya företaget startar.

Rullformningscenter i Fagersta skall huvudsakligen rullforma rör i höghållfasta och nya stålkvaliteter i små serier och i olika dimensioner för SSAB:s , Outokumpu:s och IKEA:s behov av tunnväggiga rör för sin produktutveckling och marknadsföring world wide. Tunnväggiga höghållfasta rör är miljövänliga i kraft av lägre vikt och mindre materialåtgång.

Produktutvecklare och designers kommer i Fagersta att fortlöpande utbildas i höghållfasta stål och rullformningsteknik för att skapa nya och modifierade miljövänliga produkter.

Triple Steelix, Tillväxtgruppen i norra Västmanland och Länstyrelsen i Westmanlands län medverkar genom ett utvecklingsprojekt som skall utveckla de mindre företagen i regionen genom prototypframtagning med stöd av Rullformningscenter. Ett nätverk av SME-företag med intresse av rullformning av höghållfasta stål skall knytas till Rullformningscentrum för kompetensutveckling och prototypframtagning. Kompetensutvecklingen kommer vara inriktad på materialkunskap och rullformningsteknik.

För dig som är intresserad av att se Rullformningscenter så kommer det att ordnas ett Öppet Hus i september-oktober. En inbjudan kommer då att skickas ut!

Källa: SR Västmanland & Triple Steelix

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11