23948sdkhjf

Volvo Aero tar stororder

Volvo Aero har tagit ett femårigt flygavtal som är värt omkring 20 miljoner USD. Avtalet skapar inga nya jobb, men säkrar sysselsättningen.
Volvo Aero har tecknat ett avtal med regionalflygbolaget VLM Airlines, med säte i Belgien.

VLM Airlines kommer under 2009 att ändra namn till CityJet. Avtalet, som är femårigt, gäller underhåll av VLM Airlines flotta av 18 Fokker 50-plan med PW100-motorer och betraktas som en viktig order.

För Volvo Aeros del väntas det vara värt totalt cirka 20 miljoner dollar .

- Vi är glada över att vi kunnat teckna ett långsiktigt avtal med ett västeuropeiskt flygbolag som VLM Airlines, som dessutom har en stark miljöprofil, kommenterar Staffan Svensson, chef för Motorunderhåll på Volvo Aero.

VLM började flyga i maj 1993, och har genom åren utvecklat ett antal destinationer i västeuropa, med fokus på affärsresenärer. Bolaget ingår i Air France KLM Group och är den största operatören på London City Airport, tillsammans med sitt systerbolag CityJet. VLM Airlines kommer att ändra sitt bolagsnamn till CityJet vid slutet av 2009.

Bolaget har en flotta med 18 Fokker 50-plan, med PW100-motorer.

Samarbetet med Volvo Aero väntas stärka VLM:s miljöprofil, eftersom Volvo Aero arbetar med ett program som innebär att kunderna kan minska bränsleförbrukningen och därmed utsläppen från flyget.

- Avtalet skapar inga nya jobb, men det säkrar sysselsättningen inom vår underhållsverksamhet, eftersom det innebär att vår expansion inom turboprop-segmentet fortsätter enligt plan, säger Staffan Svensson.

Avtalet, som undertecknades i samband med den internationella flygmässan i Paris, är ett så kallat "flight hour agreement" som innebär att VLM Airlines betalar ett fast pris för varje timme som motorerna används. Det togs hem i hård konkurrens med flera andra aktörer i branschen.

Därmed kan Volvo Aero nu lägga ännu ett renommerat flygbolag till sin kundkrets med "Engine Flight Hour Agreement"; sedan tidigare ansvarar man för såväl Skyways (Sverige) som Widerös (Norge) flottor av Fokker 50-plan med PW100-motorer.

Källa: Volvo Aero

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11