23948sdkhjf

Volvo Bussar tar miljardavtal

Volvo Bussar har tagit hem ett ramavatal på 1 500 bussar som ska levereras till Kina. Avtalet är värt omkring 1,3 miljarder kronor.
Volvo Bussar med dotterbolaget Sunwin Bus har skrivit ett ramavtal på 1 500 bussar med bussoperatören Bashi Group i Shanghai i Kina. Avtalet är värt ca 1,3 miljarder och bussarna skall levereras fram tills världsutställningen inleds i Shanghai i maj nästa år.

Staden Shanghai gör en mycket stor satsning på att modernisera och effektivisera sin kollektivtrafik inför världsutställningen som öppnar den 1 maj 2010 . Temat för utställningen är "Bättre stad, Bättre liv".

"En utökning och modernisering av busstrafiken är en viktig del av satsningen", säger Lars Blom, chef för Volvo Bussars verksamhet i Kina. "Det handlar dels om att höja standarden på bussflottan genom att köpa fler Volvobussar och dels en kraftfull satsning på miljövänliga bussar från vårt dotterbolag Sunwin Bus, ett joint venture-företag där Volvo Bussar äger hälften och Shanghai Automotive Industri Co äger hälften."

Av ramavtalets 1500 bussar beräknas ca hälften vara Volvobussar av modellerna Volvo B7RLE och Volvo B6R och resten av märket Sunwin. Bland Sunwinbussarna finns såväl vanliga dieselbussar som hybridbussar, elektriska bussar som laddas på natten och bussar utrustade med superkapacitatorer som laddas på hållplatserna när passagerarna stiger av och på.

Ramavtalet innebär att Bashi Group gör avrop mot detta varje månad. Hittills har företaget beställt ca 300 av bussarna och målet är att samtliga 1 500 bussar skall vara beställda och levererade innan världsutställningen startar.

"Det är uppmuntrande att kunderna i Shanghai är så nöjda med den kvalitet som vi på Volvo Bussar och Sunwin Bus levererar att de återkommer till oss med nya order, säger Lars Blom. Vi har också förhoppningar om att få ytterligare order i den satsning på bussar som nu görs i Shanghai.

Komponenterna till Volvobussarnas chassier packas i fabriken i Borås och skickas till fabriken i Shanghai. Där monteras chassierna och den kompletta bussen byggs. I samma fabrik tillverkas också de lokala Sunwinbussarna.

Källa: Volvo Bussar

Om företaget
Volvo Bussar är en av världens största tillverkare av tunga bussar. Sortimentet omfattar kompletta fordon, chassi, karosser, transportlösningar för städer, leasing, finansiering samt service och underhållskontrakt. Volvo Bussar ingår i Volvokoncernen, en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, drivsystem för marina och industriella applikationer samt komponenter och tjänster för flygplan och flygmotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster. För mer information besök http://www.volvobuses.se/

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.236