23948sdkhjf

Game, set och match till Grundfos

Samtliga pumpar och pumpkomponenter på Wimbledon kommer från Grundfos. Företaget har i många år fått beställningar och levererat en mängd produkter i varje etapp av utvecklingen av anläggningen.
Wimbledon är berömt över hela världen som grästennisens hemmaarena. Tävlingarna har utvecklats från att vara ett litet trädgårdsparty 1877 med några hundra åskådare till dagens professionella turnering med över 500 000 åskådare och 1,8 miljarder TV-tittare.

Ess på pumplösningar
Samtliga pumpar och pumpkomponenter på Wimbledon kommer från Grundfos. Företaget har i många år fått beställningar och levererat en mängd produkter i varje etapp av utvecklingen av anläggningen.
Faktum är att till de senaste projekten har Grundfos levererat över 40 pumpar inräknat en rad NB-pumpar för uppvärmning och kyla, flera TP-pumpar för anläggningens varm- och kallvattenbehov, ett antal CHI tryckstegringsenheter samt större tryckstegringsstationer innehållande Grundfos driftsäkra CR centrifugalpumpar med tillhörande styrenheter. Samtliga produkter har fungerat problemfritt.

Förbättrad kvalitet
Wimbledon är känt för att vara världens främsta tennisturnering. 1993 presenterades en långtidsplan som skulle förbättra kvaliteten på hela evenemanget för både åskådare, spelare, arrangörer och fans. Sedan dess har flera anläggningar färdigställts, bl a ett radiocentrum, två extra gräsplaner och en servicetunnel. År 2000 invigdes millenniumbyggnaden med bl a utökade faciliteter för spelare, pressfolk, åskådare och medlemmar samt extra sittplatser till centercourten.

Lagom till årets turnering står en helt ny entrébyggnad klar med ett nytt museum, bank- och biljettkontor. Centercourten har även fått ett infällbart tak, vilket innebär att regn i fortsättningen inte kommer att stoppa spelen. Allt detta skapar en imponerande tävlingsplats för tennisen under OS i London 2012.

Källa: Grundfos
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078