23948sdkhjf

ABB tar hem order värd 31 miljoner dollar i Egypten

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd 31 miljoner dollar från West Delta Electricity Production Company i Alexandria, för utrustning till ett nytt kraftverk som ska hjälpa till att möta Egyptens växande efterfrågan på el.
ABB tillhandahåller ingenjörsexpertis och kraftprodukter såsom olika typer av transformatorer och generatorbrytare. Det termiska kraftverket Abu Qir kommer att drivas av två ångpannor på 650 megawatt. Projektet beräknas vara färdigställt 2012.

”ABB:s teknik kommer i hög grad att bidra till tillförlitligheten och effektiviteten i den nya anläggningen”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”Vår områdesexpertis och erfarenhet från att leda liknande projekt kommer att vara en avgörande faktor för att säkerställa ett lyckat projektgenomförande.”

WDEPC är ett av Egyptens ledande kraftbolag och levererar el till Egyptian Electricity Transmission Company och till distributionsföretag runt om i landet.

ABB erbjuder ett omfattande utbud av produkter, system och servicetjänster till vattenkraftverk, kärnkraftverk, termiska kraftverk, sol- och vindkraftverk samt avsaltningsanläggningar och har en stor installerad bas globalt.

ABB ( www.abb.com ) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 120 000 medarbetare.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.128