23948sdkhjf

LKAB bygger ett AggloLab i Malmberget

För att behålla LKAB skall kunna behålla försprånget på marknaden kompletterar LKAB nu experimentmasugnen i Luleå med ett agglomereringslaboratorium i Malmberget. Agglomerering handlar om själva tillverkningen/rullningen av järnmalmskulan.
- Vårt mål är att sälja det bästa "pelletspaketet" i världen, säger tf vd Lars-Eric Aaro. Det handlar om Performance in Ironmaking, eller helt enkelt att vi erbjuder våra kunder produkter som ger dem bästa funktionen i deras allt färre och större masugnar. Eller ännu tydligare; den lägsta kostnaden per ton råjärn. Därför är AggloLab´et jätteviktigt för LKABs forskning och framtida utveckling.

Det nya agglomereringslaboratoriet kommer att byggas i Malmberget i anslutning till nuvarande FoU-station. Bygget startar under hösten och beräknas komma igång under årsskiftet 2010/2011.

- I AggloLab´et kommer vi att kunna bedriva spetsforskning i en modern anläggning med allt vi behöver, inkluderande fullskalig utrustning för kulrullning, säger Seija Forsmo, forskningsledare och expert inom partielteknologi vid LKAB R&D. Labbet är mycket viktigt för vår process- och produktutveckling och kommer att möjliggöra såväl forskning som höjning och ytterligare utveckling av vår pelletskompetens. Det är viktigt att kunskapen från forskningen ständigt överförs till dem som producerar pellets, och här innebär AggloLab en nytt steg i kontakt mellan forskare och produktion.

Läs hela pressmeddelandet här.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079