23948sdkhjf

Sandvik tar miljardorder

Sandvik Materials Technology har slutit ett flerårigt leveransavtal värt långt över 1 miljard svenska kronor.
Sandvik Materials Technology har slutit ett flerårigt leveransavtal avseende ånggeneratorrör till kärnkraftsindustrin. Avtalet är värt långt över 1 miljard svenska kronor och leveranser kommer att ske från och med 2013.

Kunden är Shanghai Electric Nuclear Power Equipment Co Ltd och ånggeneratorrören kommer att användas i kärnkraftverk i Kina.

- Ordern bekräftar Sandviks position som ledande leverantör av ånggeneratorrör till den snabbt växande kärnkraftsindustrin, säger Peter Gossas, chef för affärsområde Sandvik Materials Technology.

Källa: Sandvik Aktiebolag (publ)

Om bolaget
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2008 cirka 50 000 anställda, representation i 130 länder och en omsättning på nära 93 000 MSEK.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i rostfria material, speciallegeringar, metalliska och keramiska motståndsmaterial samt processystem. Omsättningen 2008 var cirka 21 500 MSEK och antalet anställda omkring 9 300. Produktområden är Tube, Strip, Wire, Kanthal, Process Systems och Sandvik Medtech.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125